Nog een keer de 'nul' voor Ten Rouwelaar en NAC is er

 "NAC gaat promoveren met Mats Seuntjens", zei hij zelf aan het begin van dit seizoen. Daarna kreeg Mats Seuntjens veel kritiek te verwerken en kende hij mindere fases. 

"Maar nu begint het er toch op te lijken", zegt de Bredanaar na de 2-1 overwinning op Willem II in de finale van de play-offs. "Als we de nul houden zondag zijn we er."

Seuntjens speelde geen beste wedstrijd, maar was toch belangrijk met een treffer en een assist. "Vooral in de eerste helft was het niet goed. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat het veel energieker moest in de tweede helft. Toen we uiteindelijk de 1-1 maakten, kwam er wat los in ons."

Seuntjens scoorde vervolgens de winnende treffer, maar dat was niet echt de bedoeling. "Ik wilde hem voor de pot slingeren, maar uiteindelijk werd hij niet aangeraakt en stuiterde hij over de keeper in de goal." Een paar tellen stond hij stokstijf op het veld. "Ik was zo blij dat ik even niet wist wat ik moest doen."

Jelle ten Rouwelaar speelde donderdagavond zijn laatste thuiswedstrijd ooit voor NAC en dat bracht de nodige emoties met zich mee. "De tranen kwamen wel even omhoog, maar dat mag ook. Het voelde goed." De doelman zal nooit zonder NAC kunnen. "Deze club betekent zo veel voor mij. Dat gaat nooit meer weg", zegt hij na afloop.

Strijden

Ten Rouwelaar zag dat NAC het lastig had in de eerste helft. "Maar we hebben wederom laten zien dat als je blijft strijden en er in gelooft, alles mogelijk is. Zeker hier in het stadion."

Tijdens zijn allerlaatste wedstrijd zal er echter geen publiek aanwezig zijn. Bij beide wedstrijden zijn geen uitsupporters welkom. "Dat is jammer, maar nu moeten wij er voor zorgen dat ik het feestje met de supporters in Breda kan vieren."

Tip de redactie