‘In Tilburg spelen zoals tweede helft, dan komt het goed’

NAC heeft na een slechte eerste helft de Tricolores verslagen dankzij treffers van Kevin Brands en Mats Seuntjens. . De eerste wedstrijd is binnen. Wat verwachten de opgewekte fans bij de return in Tilburg?

“NAC heeft laten zien dat er met goede wil en inzet een hoop gedaan kan worden. Ook als het slecht gaat”, vertelt de 34-jarige Jan die samen met zijn zoontje Peter naar de wedstrijd ging.

“De eerste helft was dramatisch slecht en ik vreesde het ergste. We hebben er voor moeten knokken en we wonnen. In Tilburg moeten we met dezelfde mentaliteit als in de tweede helft gaan spelen, dan zitten we zonder twijfel in de eredivisie”, lacht Jan.

Een grote groep supporters komt al zingend het stadion uit. ‘He He He, Hup NAC!’ klinkt het hard door de Stadionstraat. “Wat wij nu gaan doen? Vieren in de kroeg natuurlijk!”, schreeuwt de 28-jarige Kenny die met zijn vrienden niet kan stoppen met zingen.

Maar toch is hij er niet helemaal gerust op. “Als het in Tilburg er zo aan toe gaat zoals NAC speelde in de eerste helft, dan gaat het knap lastig worden. Maar daar denken we nu niet aan. Nu is het even feestvieren!”

Tijdens de wedstrijd irriteren veel fans zich aan het spel van NAC. Na twee balcontacten lijkt NAC keer op keer de bal over de zijlijn te spelen. De Bredase spelers lijken wel bomen geworteld in het speelveld: zonder beweging.

Gescheld en gevloek klinkt dan ook vanaf de tribune. “Loop nou eens diep man!” roept een boze fan, waarop de bal prompt weer over de zijlijn rolt.  Diep gezucht en handen voor de ogen zijn het resultaat. Fluitconcerten galmen tijdens de eerste helft door het stadion. De wedstrijd lijkt een nachtmerrie te worden voor NAC.

“Mijn zoontje stopte af en toe gewoon met kijken”, vertelt Miranda over haar 10-jarige zoon. “Hij is zo fanatiek en wanneer het slecht leek te gaan, durfde hij haast de wedstrijd niet meer te volgen. Hij vroeg dan ‘mama, heeft Willem II gescoord?’ als zij dicht bij het goal waren. Hij veerde helemaal weer op na de 1-1 en toen was hij eigenlijk niet meer te houden.”

Verwachtingen voor de wedstrijd van zondag zijn verschillend. Voorafgaand aan de wedstrijd is dat wel andere koek. Supporters staan in de rij met bier in hun hand en bespreken onder elkaar wat het zou worden.

Een kleine 1-0 of 2-1 tot aan grootse uitslagen zoals 4-0, 5-0 en zelfs 8-0 roepen fans met bravoure. “Dat zou wel heel leuk zijn. Dat verdienen die Tilburgers wel!” Zo mooi werd het niet, maar de eerste stap is gezet.

“Ik zou niet weten wat voor uitslag het gaat worden, maar NAC wint zonder twijfel”, vertelden twee jongens. “We gaan ze gewoon een pak slaag geven. Wij worden niet bang van onze zogenaamde aartsrivaal. Laat ze maar komen!”

Tip de redactie