Vakantiebeurs Bijzondere Reizen kiest voor Breda

De vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen verruilt Maastricht komend jaar voor Breda. De vakantiebeurs vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in de Grote Kerk. De organisator verwacht vierduizend bezoekers.

"Het was in Maastricht lastig om een goed publiek te trekken. We hebben ieder jaar ook een beurs in Amsterdam en die is vrijwel altijd binnen twee dagen uitverkocht. De verschuiving van Breda lijkt ons een goede zet", vertelt organisator Boudewijn Richel.

Volgens Richel heeft Breda meerdere voordelen. "Niet alleen heeft Breda een gunstigere ligging, maar ook de steden rondom zijn interessanter. Steden zoals Dordrecht bijvoorbeeld."

Kwaliteit en avontuur

De vakantiebeurs is bedoeld voor mensen die graag een avontuurlijkere reis maken dan een vakantie zon, zee en strand. "Ons publiek is heel gevarieerd. Dus ook veel jongeren komen naar onze beurzen. Maar als je een leuke campingplaats in Italië aan het strand zoekt, dan is onze beurs niet de geschikte plek om daar naar te zoeken", zegt de organisator.

Vakantiebeurzen voor Bijzondere Reizen onderscheiden zich in kwaliteit volgens Richel. "Het is gericht op mensen die specifieke informatie willen. De deelnemers van de beurs zijn specialisten en kunnen je dus veel details geven over een bepaald land waar naar je op zoek bent."

Bezoekersaantallen

"In de twee dagen komen er in Amsterdam zo’n 7.500 of 8.000 bezoekers. Maastricht was lang niet zo druk. Daar kwam ongeveer 2.500 bezoekers", meldt Richel.

De 4.000 bezoekers in Breda baseert hij op het aantal deelnemers die zich heel snel hebben aangemeld.

Tip de redactie