Silly Walks zebrapad: ‘Niet alles hoeft een diepgaande betekenis te hebben’ (video)

Het begon met een oproep op Facebook en aandacht in de lokale media. Nu gaat initiatiefnemer Dick Benard in gesprek met de gemeente over het realiseren van een Silly Walks zebrapad in Breda.

Op de vraag waarom in hemelsnaam een Silly Walks zebrapad in Breda antwoordt Benard: “Weet ik niet, leuk. Niet alles hoeft een diepgaande betekenis te hebben.” De initiatiefnemer denkt dat zo een zebrapad past bij het ludieke karakter van Breda.

Benard heeft al helemaal in zijn hoofd waar het Silly Walks zebrapad moet komen, namelijk op het zebrapad aan de Willemstraat van het station naar het Valkenberg. Eerder dacht hij aan het zebrapad van het Chasséveld naar het stadskantoor, maar daar komt hij op terug.

“Straks met de opening van het station lopen er honderdduizenden dagjesmensen over dit zebrapad”, zegt de initiatiefnemer om aan te geven waarom de Willemstraat een betere plek is.

Benard heeft binnenkort een gesprek met de gemeente over het gedetailleerde plan dat hij in zijn hoofd heeft.

De initiatiefnemer heeft het over een webcam aan een lantaarnpaal zodat de hele wereld de gekke loopjes van de Bredanaars kan zien. “Als je het goed aanpakt kan je met zo’n zebrapad Breda echt op de kaart zetten”, aldus Benard.

Tip de redactie