Boschstraat als eerste fietsstraat van Breda: 'We zijn er erg blij mee'

De Boschstraat wordt de eerste fietsstraat van Breda waarin auto's te gast gaan worden en fietsers het overheersende verkeer vormen. 

Dankzij speciale belijning krijgt de fietser meer ruimte.

Koffiezaak en fietsenwinkel Kamu is tevreden met het besluit. "We zijn er erg blij mee", vertelt mede-eigenaar Ralf Verheul. "Of het meer klanten voor onze zaak gaat betekenen, dat moet natuurlijk nog blijken. Maar ik denk dat het wel een aangename toevoeging is. Het gaat de straat rustiger maken. Misschien wordt het wel relaxter op het terras bij onze winkel."

Dagelijks fietsen er ongeveer 4200 mensen door de Boschstraat, weet de gemeente. Dat maakt de straat een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum. Door deze aanpassing wordt de Boschstraat een belangrijke fietsverbinding tussen het centrum en de nog aan te leggen snelfietsroute in de St. Ignatiusstraat.

Reistijden

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit, spreekt van een mooie aanpassing. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich in Breda snel en makkelijk kan verplaatsen met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Korte reistijden maken de stad immers aantrekkelijk. Deze aanpassing is daar een mooi voorbeeld van.”

Adank zegt dat dit niet alleen een besluit van de gemeente is. “Een aanpassing als deze gebeurt uiteraard in overleg met bewoners en ondernemers van de straat.”

Tip de redactie