GroenLinks: ‘Waar blijven tijdelijke woningen voor statushouders’

GroenLinks wil van wethouder Van Lunteren (SP) weten waar de tijdelijke woningen voor statushouders blijven. Dat vraagt de oppositiepartij aan het college.

Van Lunteren gaf eerder aan dat dit in 2015 gerealiseerd zou worden.

Korte tijd geleden stelde de wethouder al tegenover BredaVandaag dat de praktijk weerbarstig is.

"Tot op heden hebben we als raad nog steeds geen concrete plannen gezien over dit onderwerp”, schrijft GroenLinks in de vragen aan het college. Daarbij haalt de fractie ook een uitspraak van de wethouder aan, waarin hij zegt tegen zelf opgelegde beleidsregels aan te lopen. “Ik heb me er hooglijk over verbaasd dat we voor vluchtelingen dezelfde parkeernorm hanteren als voor ieder ander: 0,6 parkeerplaats per bewoner.”

Beleidsregels

Dat vindt GroenLinks opvallend. “Want de wethouder praat over belemmerende beleidsregels, zoals een parkeernorm, terwijl de wethouder zelf een voorstel kan doen om deze te veranderen.”

GroenLinks Breda vraagt zich af waarom de wethouder geen voorstel heeft gedaan deze regels te veranderen. Daarnaast wil de fractie weten welke andere beleidsregels de realisatie van tijdelijk woningen belemmeren.

Ook wil GroenLinks weten of Van Lunteren bereid is gedeelde huisvesting voor studenten en statushouders te realiseren, zoals dat in Amsterdam volgens de vragenstellers al gebeurt.

Tip de redactie