Pinksteren wordt kouder dan Kerst

Weersverwachting voor zaterdag 14 mei 2016 Algemene luchtdrukverdeling Aan de oostflank van een hogedrukgebied in de regio Engeland – Ierland – IJsland wordt met een noordwestelijke luchtstroming koude lucht aangevoerd. Verwachting voor pinksterzaterdag In de nacht van vrijdag op zaterdag passeert een zwak front met wolkenvelden. Het is de voorste begrenzing van de koudere lucht. In de vroege ochtend kunnen nog restanten van deze wolkenvelden aanwezig zijn. Nadien afwisselend zon en stapelwolken. Het is meestal droog, op een enkel verdwaald lokaal licht buitje na. De wind waait gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort uit het noordwesten. Het voelt fris aan bij maximaal een graad of 14. Het scheelt een jas met vrijdag toen het nog bijna 25 graden werd.

Het weer voor de pinksterdagen en nadien
Op pinksterzondag is het wisselend bewolkt met plaatselijk enkele buien. Er zijn ook lange droge perioden. De wind waait matig tot vrij krachtig (4-5 Beaufort) uit het noordwesten. Verder zal het eerste pinksterdag kouder zijn dan afgelopen eerste kerstdag toen het 15 graden werd. Het voelde toen zacht aan op het buitenterras. Nu zal het met 13 graden fris aanvoelen op het buitenterras.
Pinkstermaandag in grote lijnen hetzelfde weer als op pinksterzondag. Wel met dat verschil dat de wind meer naar het westen neigt. Dinsdag neemt de buiigheid af, de westenwind wordt ook minder krachtig. Zon en wolken wisselen elkaar en het kwik boekt een paar graadjes winst naar ca 15 graden.

Zo was het weer vrijdag 13 mei 2016
Maximumtemperatuur 24,7 graden
Minimumtemperatuur 14,2 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 13 mei 2016 om 22.00 uur

Tip de redactie