Stadsbeiaardier: 'Douwe Bob doet het heel goed op de carillon' (video)

Stadsbeiaardier Paul Maassen heeft deze vrijdagochtend tussen 10.45 uur en 11.45 uur een repertoire van Nederlandse hits op verschillende edities van het Eurovisie Songfestival gespeeld. 

Slow Down, het succesvolle nummer van Douwe Bob die dit jaar op het festival staat, galmde over de daken en door de straten van Breda. 

"Ik speel een heleboel hits deze middag, waaronder Ding-a-dong, Only Teardrops en nog meer songs die op mijn iPad staan. Calm after the Storm deed het heel goed", vertelt de stadsbeiaardier. 

"Trijntje Oosterhuis doet het niet zo goed op de carillon en misschien is dat ook wel een indicatie dat het daarom misschien ook niet zo hoog geëindigd is. Als je anders redeneert; Douwe Bob doet heel goed op de carillon en misschien net als Calm after the Storm eindigt het nummer erg hoog. Ik denk van wel."

In het nummer Slow Down zit een seconde of tien aan rust. Maassen gaat dat waarschijnlijk niet doen. "Ik denk dat het effect niet zo erg overkomt. Als beiaardier ben je altijd bezig met het bewerken van een liedje. Ik ga het nummer niet zingen, maar op de carillon spelen. Het klinkt zeker anders. Ik doe wat anders met het materiaal die ik heb gekregen van Douwe Bob. Ik geef er mijn eigen draai aan."

Enthousiast en met veel inspanning speelt de stadsbeiaardier het nummer van Douwe Bob. "De tien seconden rust heb ik erin gedaan. Toch maar wel", lacht hij nadat hij klaar is met het spelen.

Tip de redactie