Buschauffeurs Breda leggen werk tijdelijk neer na overval

BREDA - Buschauffeurs in Breda hebben donderdagmorgen spontaan het werk neergelegd nadat een collega woensdagavond laat overvallen was.

De bussen in Breda hebben tussen 05.30 en 7.15 uur niet gereden. "De dienstregeling zou rond half acht weer moeten rijden als normaal", aldus woordvoerder Roos Zevenboom.

"Vanochtend was er veel emotie bij de chauffeurs, daar hebben we alle begrip voor", geeft Zevenboom aan. "We hebben er alle respect voor dat ze weer zijn gaan rijden."

Arriva heeft met de Bredase chauffeurs een aantal afspraken gemaakt. "Het pakket aan maatregelen zoals eerder afgesproken na de overvallen in Tilburg, maar ook dat pinnen op de bus ook als pilot in Breda zo snel mogelijk wordt ingevoerd en twee, dat er per direct extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd worden."

Welke veiligheidsmaatregelen dat zijn wil de woordvoerster niet zeggen. Het zou gaan op beveiligers die in de avonduren meerijden op verschillende lijnen. Zevenboom noemt de overval 'onacceptabel en ontoelaatbaar.'

"Twee weken geleden hebben we een pak aan maatregelen besproken. Daarmee gaan we starten in Tilburg en die gaan we zo snel mogelijk uitrollen over Brabant en daarna Nederland. Doel daarvan is cash uit de bus, iets dat we nu al doen. Overval bewijst de noodzaak."

Arriva hoopt dat de dader snel gepakt wordt. "Beelden zijn uitgeleverd, de politie was snel ter plekke, laten we hopen dat deze man gepakt wordt."

Tip de redactie