Voormalige Rabbank transformeert naar woontoren

Het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Concordiastraat wordt definitief omgebouwd naar woningen.

 In het pand komen 163 studio's. De voornaamste doelgroep zijn jongeren. De verbouwing moet eind van het jaar starten, aldus ontwikkelaar Idea Compact uit Teteringen.

"Een deze dagen wordt de bouwvergunning aangevraagd", vertelt Ad Wirken van Idea Compact. De ontwikkelaar is tevens in de afrondende fase met een eindbelegger. "Maar het gaat sowieso door."

Daarmee komt er een invulling van een van de lelijkste gebouwen van de Bredase binnenstad. Het pand kwam ruim twee jaar geleden leeg te staan nadat de Rabobank verhuisde naar het Kloosterplein tegenover het Stadskantoor. Daarna probeerde eigenaar Eigen Steen het pand bij de verschillende beleggers en ontwikkelaars onder de aandacht te brengen.

Een jaar geleden onthulde wethouder Bob Bergkamp dat er plannen waren voor het omvormen naar woonruimte. Het rondkrijgen van de businesscase bleek uiteindelijk nog meer dan een jaar te duren. De plannen voor huisvesting van jongeren in het pand zijn niet nieuw. Al in 2013 dacht Eigen Steen aan studentenhuisvesting.

Het nieuwe ontwerp, gemaakt door Quadrant Architecten uit Zevenbergen, ligt in het verlengde met de opgeknapte panden op de hoek van het Van Coothplein/Markendaalseweg. De gevel is opgetrokken in rode baksteen. In het ontwerp is een lange kolom met ramen voorzien. Behalve de 163 woningen is er op de begane grond ook ruimte voor commerciële invulling. Daarbij gaat het om 330 vierkante meter commerciële ruimte.

Tip de redactie