Een 17-jarige jongen, verdacht van de handel in softdrugs, is dinsdagmorgen aangehouden als afsluiting van een maandenlang onderzoek.

 Aanleiding van het onderzoek waren de klachten van overlast die het dealen veroorzaakte en het luxe leven wat de jongen bleek te hebben.

In november van vorig jaar startte de politie een onderzoek naar de mogelijke handel in softdrugs door een 17-jarige Bredanaar.

"Aanleiding was de overlast van het dealen en informatie dat de jongen een luxe leven leidde", aldus de politie. Gaandeweg het onderzoek bleek volgens de politie dat de jongen onder andere aan minderjarigen op en rondom scholen dealde. "Uit de verhalen bleek dat hij zich onaantastbaar voelde." 

Nadat er voldoende informatie en bewijs was verzameld, viel de politie dinsdagmorgen de woning van de verdachte binnen. Hij is aangehouden. Onder leiding van de Rechter-Commissaris werd de woning doorzocht.

In de woning van de jongen werd meer dan 6000 euro aan contant geld aangetroffen, evenals drugs in de vorm van joints en wiet en hasj. De jongen had een taser in de vorm van een zaklamp in zijn bezit. Een bromfiets, een horloge en de telefoon van de verdachte werden ook in beslag genomen.

De jongen zit vast op het bureau. De recherche vervolgt het onderzoek.