7,5 ton voor economische impuls Breda

Breda gaat tot 2018 jaarlijks 7,5 ton inzetten om de lokale economie te stimuleren. Met het geld moeten onder meer zzp’ers in de mogelijkheid gesteld worden door te groeien naar een meermansbedrijf.

Dat gaat door projecten van Business Coach Breda en Starterslift te ondersteunen. Daarnaast wil Breda zich duidelijker profileren. “Vandaar de zoektocht naar het verhaal van Breda”, aldus wethouder Boaz Adank. “We kunnen de internationale hoofdstad worden van de zakelijke dienstverlening”, verwijst hij naar de recente komst van Benelux-kantoren, zoals lenzenmaker ZEISS.

Het verhaal waarmee de stad zich wil profileren moet helpen, maar volgens Adank is de positie van de stad al sterk. “Ik denk niet dat er veel steden zijn waar je binnen een uur bij vier internationale luchthavens bent en die ook nog eens op een HSL is aangesloten.”

Adank ziet ook kansen op het gebied van imageneering. “We hebben geholpen bij het opstarten van de City of Imageneering, dat moet doorgroeien naar een center of excellence. Eindhoven is de stad van design, Breda kan dat van de verbeelding worden, het creëren van het verhaal achter het design.”

Doel van de ondersteunende maatregelen? “Werkgelegenheid creëren en verbindingen leggen met het onderwijs, zoals NHTV en Avans. Je wilt de studenten behouden voor de stad als ze afgestudeerd zijn.” Het project Game On is volgens hem een goed voorbeeld. “Dat is een incubator voor studenten in de game-wereld.”

De eerste concrete plannen moeten in 2017 uitgevoerd gaan worden. “Soms gaat het om een eenmalige ondersteuning, de andere keer gaat het om geld dat na een investering weer terugvloeit. Dat zou bij Game On kunnen.”

Tip de redactie