BredaPhoto 2016 draait om ‘YOU’

‘YOU’ is het thema van BredaPhoto, dat in september van dit jaar plaatsvindt. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

Met het thema ‘YOU’ wil BredaPhoto de zelfredzame mens belichten. Volgens Geert van Eyck, curator van BredaPhoto vindt er een verandering plaats van de ‘Ik-cultuur’ van de jaren ‘80 naar de ‘jij-cultuur’ van nu.

Zo beginnen creatieve mensen bijvoorbeeld initiatieven waarvoor ze zelf crowdfunding regelen, in plaats van het wachten op een subsidie. De organisatie wil met het thema van BredaPhoto 2016 de voor- en nadelen van de zelfredzame mens belichten.

Zo houdt de Vlaamse fotograaf Carl de Keyzer een tentoonstelling van zijn nieuwste project Cuba, La Lucha in oude snoepfabriek De Faam. De tentoonstelling gaat over de transformatie van het communistische Cuba naar een kapitalistisch land.

Zoals voorgaande jaren is het Chassépark met haar gratis buiten tentoonstelling en de Stadsgalerij op de Oude Veste weer het centrum van het festival.

Dit jaar hebben bezoekers met een passe-partout zeven weken lang toegang tot het gehele festival, inclusief exposities, festivallocaties, activiteiten en boottocht van de Belcrum naar het centrum. De kaartverkoop start begin juni.

De 7e edititie van het BredaPhoto festival is van 15 september tot 30 oktober.

Tip de redactie