Een 53-jarige man is maandag aangehouden voor een gewelddadige winkeldiefstal. De man trok een mes en bedreigde het winkelpersoneel nadat hij op heterdaad betrapt werd.

De diefstal vond vrijdag plaats bij een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat.

Een winkelmedewerker zag de verdachte onder andere koffie en cosmetica in een rugzak doen. De verdachte werd al tijdens het winkelen al aangesproken op zijn gedrag. Nadat hij de kassa gepasseerd was, werd hij opnieuw aangesproken vanwege de niet afgerekende artikelen.

De man werd boos er ontstond duw- en trekwerk, waarbij de verdachte op een gegeven moment een mes trok. Hij uitte bedreigingen en maakte steekbewegingen, waarna hij kans zag om te ontkomen. Het winkelpersoneel deed aangifte van bedreiging en winkeldiefstal.

Bewakingsbeelden

Politieagenten bekeken de bewakingsbeelden van de supermarkt en herkenden daarop de  53-jarige verdachte. Het gaat om een zogenaamde veelpleger die geen vast woonadres heeft. De agenten kennen hem en weten dat hij regelmatig in Breda verblijft.

In overleg met de Officier van Justitie volgde er een arrestatiebevel. De verdachte werd maandag getraceerd en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex van de politie, in verzekering gesteld en ingesloten.