'Verbindingswedstrijd' bewoners azc tegen Baronie

Baronie heeft donderdag 12 mei asielzoekers van azc Breda uitgenodigd voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de voetbalclub. Het doel van de wedstrijd is om op een positieve en sportieve manier culturen samen te brengen.

Het idee komt van de zeventienjarige leerling Rob Schoormans van het Vitalis College.

Tijdens een les waar passie en interesse van de leerling zelf centraal stonden, mocht hij aan de slag met het uitwerken van een droom. Hij bedacht een wedstrijd tussen voetbalvereniging Baronie en azc Breda.

"Voetbal verbindt en dat leek mij de manier om op een positieve manier verschillende culturen en achtergronden bij elkaar te brengen", zegt Rob.

Gesprek

Schoormans ging onder begeleiding van docent Peggy Havermans in gesprek met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en voetbalvereniging Baronie. "Ze waren meteen enthousiast en waren bereid om mee te helpen. Binnen de kortste keren kreeg de avond vorm", zegt de organisator.

Omdat de voetbalclub zich richt op het verbinden van mensen, waaronder mensen uit verschillende culturen, vond Rob vv Baronie de ideale partij om als gastheer op te treden tijdens dit evenement.

De wedstrijd azc Breda - vv Baronie begint om 20.00 op het sportterrein aan de Blauwe Kei 1 in Breda.

Tip de redactie