Studenten NHTV maken poffertjesrestaurant in Duits attractiepark realiteit

Zes studenten van de NHTV uit Breda hebben hun studie-inspanningen beloond zien worden in de realisatie van een restaurant. 

Samen met directeur en eigenaar Thomas Mack van het grote Duitse attractiepark Europa-park, openden zij afgelopen weekn officieel het poffertjesrestaurant ‘Molencafé’ waarvoor zij de eerste ideeën ontwikkelden en aanleverden.

In het attractiepark in het Duitse Zwarte Woud vind je meer dan vijftig verschillende restaurants en eetkramen met diverse internationale keukens. Naast onder andere tapas en paella, Scandinavische visgerechten, gyros en moussaka en 'fish and chips', kunnen bezoekers vanaf nu ook in het nieuwe Molencafé terecht voor het typisch Nederlandse gerecht: poffertjes.

De eerste ideeën voor het poffertjesrestaurant zijn geleverd door de studenten van Attractions and Theme Park Management van de NHTV Breda. Directeur Thomas Mack bedankte tijdens de opening de studenten voor de fijne samenwerking en het plan dat zij uiteindelijk hebben uitgewerkt. Europa-Park werkt met verschillende opleidingsinstituten samen, maar het was voor het eerst dat een opdracht ook in het park gerealiseerd werd.

In de food & beverage- afdeling van Europa-park zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis.

Daarnaast is Europa-Park nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.

Tip de redactie