Henk van der Velde van PvdA Breda en Faissal Boulakjar van D66 Breda willen duidelijkheid over het verloop van vergunningverlening voor vier avondvierdaagsen in Breda. 

Dit naar aanleiding van het artikel hierover afgelopen maandag in de krant BN de Stem.

In het artikel werd vermeld dat er voor vier avondvierdaagsen in Breda een vergunning is afgegeven. “Dat is verheugend, want de avondvierdaagse is voor honderden kinderen een jaarlijks terugkerend festijn, waarin bewegen en verbroedering een belangrijke rol spelen”, beginnen de partijen positief.

Kosten

Toch zijn er twee punten in de berichtgeving waar Van der Velde en Boulakjar op reageren. "Het eerste is dat door de woordvoerder van de vierdaagsen wordt gemeld dat door de toegenomen complexiteit van de vergunning de kosten enorm zijn toegenomen en dat onder andere daardoor de voortgang van de avondvierdaagsen in volgende jaren op de tocht staat", staat er te lezen.

"Het tweede punt is dat in de Haagse Beemden de vergunning nog in procedure is, waarbij het natuurlijk mooi is dat Project Asterd de schouders heeft gezet onder de organisatie, nadat de OSHB de stekker uit de eigen organisatie trok."

Vragen

Naar aanleiding van de verstrekte vergunningen worden daarom enkele vragen aan het college gesteld. De fracties van D66 en PvdA willen onder andere weten of het college van B&W bekend is met de enorme kostentoename en of de hoge kosten extra kosten van de vergunningverlening zijn of kosten die de organisatie moet maken om de vergunningaanvraag in orde te krijgen.

Daarnaast willen de partijen de stand van zaken weten rondom de vergunningverlening voor de vierdaagse in de Haagse Beemden en vragen of het nodig is om hierin vanuit de gemeente ondersteuning te bieden, zodat het evenement doorgang kan gaan.