Wings for Life World Run Breda nadert vierduizend deelnemers

De tweede Bredase editie van de Wings for Life Worldrun belooft behalve een warme ook een drukke te worden. De organisatie laat weten 3.500 voorinschrijvers te hebben. 

Dat betekent dat zaterdag en zondag nog maximaal vijfhonderd mensen zich ter plekke kunnen aanmelden.

"We hanteren vierduizend deelnemers als maximum", vertelt Meinou Steemers van de organisatie. De start is  zondag 8 mei om 13.00 uur vanaf de Wilhelminasingel. De startvakken zijn vanaf 11.30 uur geopend.  Om 12.40 uur is er een gezamenlijke warming up.

Dit jaar is het startdorp op het Chasséveld, in het zuidoosten van het centrum. Op het Chasséveld is tevens het podium, zijn er diverse cateringfaciliteiten en een groot scherm waarop de nationale en de wereldwijde uitzending te zien is. Daar is ook de huldiging van de Nederlandse winnaars na afloop.

Winnaars

Kanshebbers zijn zeker de drie buitenlandse winnaars die voor Breda hebben gekozen. Het gaat om Blaine Penny (winnaar Canada 2015), Kelly-Ann Varey (winnares Australië 2015) en Emerson Trujillo (winnaar Peru 2015). 

De Nederlandse winnares van afgelopen jaar, Sandra Laros, loopt deze zondag in Florida, waar ze zelf denkt kans te maken op in elk geval een topdrie klassering.

Lopers die zich op het laatste moment nog willen aanmelden kunnen zich nog inschrijven in het Stadskantoor. Deelname bedraagt 35 euro. Dat kan zaterdag van 10.00 uur tot 15.30 uur en zondag tussen 08.00 uur en 11.00 uur.

Verstappen

Extra attractie is Formule 1-coureur Max Verstappen. Hij rijdt in de catcher car, de rijdende finishlijn die de lopers gaat laten finishen door ze te passeren. Vanwege zijn overstap naar Red Bull Racing afgelopen donderdag komt zo'n beetje de hele vaderlandse autosportpers naar Breda om een glimp op te vangen van de jonge raceheld.

Tip de redactie