Chassé Theater 2016-2017: Youp, Theo, Freek, Hair en meer

Meer dan 350 voorstellingen op het gebied van theater, dans en muziek, voor kinderen en voor ouderen. Het Chassé Theater heeft haar nieuwe programma voor seizoen 2016 en 2017 rond.

Onder lichte muziek zijn er bekende namen te vinden. Drie bekende nederpopartiesten Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot komen samen met het theaterconcert Vreemde Kostgangers. Paul de Munnik gaat solo met zijn theaterconcert Nieuw.

Een andere grote naam die voor het eerst in het Chassé te vinden is, is Typhoon die in de MK2-zaal solo optreedt. "Hij wilde per se in die zaal en eenmalig", vertelt adjunct-directeur Geesje Prinsen lachend.

Het cabaret voor het komende seizoen is sterk vertegenwoordigd met enkele grote en bekende namen. Theo Maassen, Youp van 't Hek, Marc-Marie Huijbregts en Freek de Jonge doen Breda aan.

Een blijvertje is de Chassé Comedy Club. Dat werd afgelopen jaar wegens het 20-jarige jubileum van het Chassé in de vorm van het Comedy weekend voor het eerst gehouden. De Chassé Comedy Club wordt zeven keer gehouden. Oude bekenden testen hier nieuw materiaal op het niet-voorbereide gezelschap bezoekers..

Musicals

Op het gebied van musical en show heeft het theater enkele Nederlandse premières. Onder andere de première van Hair, een musical die oorspronkelijk uit 1957 afstamt, maar in een nieuw jasje gegoten is. Deze musical wordt zondag 25 september uitgevoerd.

Voor de feestdagen zijn er verschillende uitvoeringen te zien, maar in de categorie Show komt Hans Klok met de nieuwe Spooky Christmas Show, die voor het hele gezin bedoeld is. "Er zijn nieuwe illusie-trucs en een heel nieuw decor te zien", legt Colinda Vergouwen uit.

Diversiteit

"Wat wij proberen, is om zowel diversiteit aan genres en daar binnen aan te bieden. Ik denk dat we daarin goed geslaagd zijn", vertelt theaterdirecteur Cees Langeveld. Hij is trots op het programma. "De première van Hair is bijzonder. Zelf vind ik de uitvoering van het Zwanenmeer door Jakob Ahlbom erg mooi. Hij geeft er een eigen draai aan."

Vanaf vrijdag 6 mei is het volledige programma op de website van Chassé Theater te zien. De kaartverkoop start exclusief voor Chassé Theatervoordeelhouders maandag 9 mei om 11.00 uur. Andere liefhebbers kunnen hun kaarten kopen vanaf vrijdag 13 mei om 11.00 uur.

Tip de redactie