De Bredase Frédérique van den Boomen zit in de top 111 van ‘Giels Talentenjacht’. De talentenjacht voor singer-songwriters heeft 1100 inzendingen uit het hele land ontvangen.

Frédérique (25) is naast singer-songwriter ook student vrijetijdsmanagement aan de NHTV. “Naast mijn studie doe ik veel met muziek. Het liefst maak ik er mijn beroep van”, vertelt ze. De zangeres besloot om zich op te geven voor de talentenjacht nadat iemand haar had getagged op facebook. “Ik dacht yo, waarom niet?! Ik heb toch niets te verliezen.”

Toen Frédérique op een dag een anoniem telefoontje ontving bleek dit Giel Beelen te zijn met de mededelingen dat ze in de top 111 zat.

De eerste challenge voor de 111 muzikanten die naar de volgende ronde doorgingen, was om een nummer over vrijheid te schrijven. Frédérique maakte het nummer ‘Zij’ in vier dagen. “Ik schreef het nummer tussen het schrijven van mijn scriptie door”. Eind mei wordt de top 25 bekend gemaakt. Uiteraard wilt de zangeres hierbij zitten. “Ik denk dat ik mezelf kan onderscheiden omdat ik piano speel en Nederlandstalig zing. De meesten spelen gitaar.”

De strategie van Frédérique om ver te komen in de wedstrijd is te blijven ontwikkelen waar ze goed in is. “Bij jezelf blijven is het belangrijkste”, concludeert de singer-songwriter.

Uiteindelijk blijven er van de talentenjacht elf muzikanten over. Deze krijgen de kans om samen te werken met artiesten uit het vak.

Bekijk en beluister hier het nummer ‘zij’ dat Frédérique geschreven heeft.