De Buzzcocks begeeft zich al sinds 1976 in de punkwereld en viert hun 40e verjaardag met een wereldtour. Zaterdag 7 mei zijn de oude muzikanten te vinden in de Mezz.

Door de combinatie van catcy popmelodieën en het energieke punk was Buzzcocks een grote naam in de beginjaren van Britse punk. De Buzzcocks waren net zo groot als Sex Pistols, The Damned en The Clash. De band was als een van de eerste die een onafhankelijk platenlabel had.

Na 1976, het jaar dat ze begonnen, kwamen er drie albums uit. Ever Fallen in Love was hun grootste hitsingle. In 1979 kwam het verzamalbum Singles Going Steady dat een legendarische status kreeg toen de bandleden twee jaar later uit elkaar gingen.

Acht jaar later herenigden de muzikanten en gingen op wereldtour. Sindsdien heeft de Britse punkband zes nieuwe albums uitgebracht. Ze hebben onder meer getoerd met Pearl Jam en Nirvana.

Het optreden begint op 20.00 uur in de Jupiler zaal. Entree kost 25 euro. Meer info over Buzzcocks is op de site van Mezz te vinden.