De voorzieningenrechter heeft het stopzetten van de gemeentelijke subsidie per 1 maart aan buurthuis Geeren-Noord opgeschort. Het besluit van de rechter geldt voor de periode zes weken na de uitspraak.

Dat meldt wethouder Paul de Beer in een brief aan de raad. In de brief valt te lezen dat de gemeente de subsidie tot uiterlijk 1 juli 2016 doorbetaalt, in afwachting van de beslissing op bezwaar.

Op 1 juli van dit jaar loopt de bruikleenovereenkomst met het huidige stichtingsbestuur af. Rond die datum wil de gemeente duidelijkheid hebben over de mogelijkheden voor het buurthuis. "We gaan daarom verkennen of er partijen zijn die, wellciht gezamenlijk, met een kansrijk initiatief komen om buurthuis Geeren-Noord een duurzaam kostenneutrale toekomst te bieden."

Het college wil in juli een besluit nemen over een nieuwe organisatie voor het buurthuis. Die krijgt dan tot 1 december dit jaar de tijd zich te bewijzen. Het college meldde eerder dit jaar aangifte te hebben gedaan tegen het bestuur van het buurthuis. Volgens B&W zou er sprake zijn van fraude.