In een open brief bedankt NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar de supporters van Go Ahead Eagles voor de steun van afgelopen vrijdag. 

In Deventer klapten de supporters massaal in de 61e minuut voor de overleden moeder van de doelman om vervolgens You’ll Never Walk Alone te zingen. “Ik voelde me gesteund door mensen met een passie en mensen met een voetbalhart.”

Ten Rouwelaar was zichtbaar geraakt door de steunbetuiging afgelopen vrijdag. Na afloop van de wedstrijd tussen NAC en Go Ahead Eagles zei hij dat hij het enorm waardeerde en het veel respect uitstraalde.

De NAC-doelman zegt in zijn brief dat goede daden van supporters ook belicht moeten worden. “In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen.”

Ten Rouwelaar zegt dat de actie een grote impact heeft gehad en looft de supporters van de Eagles. “Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is”, aldus de keeper.

Lees hier de hele brief:

Beste supporters van Go Ahead Eagles,

Via deze weg wil ik jullie, ook namens mijn familie, bedanken voor de geweldige steunbetuiging die afgelopen vrijdag is georganiseerd naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder. In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen.
Afgelopen vrijdag voelde ik mij zoals ik mij vaak voel tussen de duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion: gesteund door mensen met een passie en mensen met een voetbalhart. Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld.
Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad. Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is.

No act of kindness, no matter how small, is ever wasted.
Nogmaals bedankt,

Jelle ten Rouwelaar