Een 11-jarige jongen is zondagavond aangereden rond 21.30 in de Arubastraat in Breda. De dader reed in een groene Alpha Romeo. Hij reed vervolgens verder zonder zichzelf bekend te maken.

De jongen speelde met vrienden op straat en stak bij de kruising van de Sabastraat en de Arubastraat over. De groene Alpha Romeo die vanuit de Monsieur Frankenstraat kwam aanrijden, schepte de jongen. 

Volgens de aangifte van de vader van de jongen stapte de man kort uit en zei dat hij niet te hard reed. Vervolgens stapte hij in en reed weer door.

De jongen had last van zijn enkel en ging mee met een ambulance. Na een korte behandeling mocht de jongen weer gauw naar huis. 

De politie is op zoek naar een blanke 20 tot 25-jarige man die ongeveer 1.75 meter lang is. Dat verklaarde het slachtoffer en getuigen.  

Been

De politie laat via Twitter weten dat het slachtoffertje geraakt werd tegen zijn been en inmiddels in het ziekenhuis wordt behandeld.

Willem van Hooijdonk van de politie laat aan het Algemeen Dagblad weten dat de aanrijding vermoedelijk met lage snelheid is gebeurd en dat wordt uigekeken naar de auto.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er iemand doorrijdt na een aanrijding met een kind in Breda. Afgelopen woensdag was het een 18-jarige jongen die de 3-jarige Nassim aanreed.

Nassim overleed ter plaatse. Van Hooijdonk wil geen vergelijk maken met het eerdere incident. "Ik snap dat het aandacht trekt, maar het is niet te vergelijken met wat er in de Veurnestraat is gebeurd."