Speciaal bezoek in Breda: de stad mag op 8 mei drie internationale winnaars van de Wings For Life World Run verwelkomen. Het gaat om Blaine Penny (winnaar Canada 2015), Kelly-Ann Varey (winnares Australië 2015) en Emerson Trujillo (winnaar Peru 2015).

Renners van het hardloopevenement Wings For Life World Run zetten zich in voor onderzoek naar genezing van een dwarslaesie. Als je meedoet en je wint in een bepaald land, mag je het jaar daarop zelf kiezen waar je volgend jaar start.

Blaine Penny

“Als ik ren, ren ik voor Evan. Elke stap denk ik aan hem en zou ik willen dat hij de prachtige bewegingen en vreugde van rennen kon ervaren”, vertelt Penny. Evan, de zoon van Blain, lijdt aan een invaliderende aandoening die ervoor zorgt dat hij verlamd is met een beperkte kwaliteit van leven. Blaine hoopt op het vlakke parcour in Nederland zijn nieuwe doel van 70 kilometer te halen. Vorig jaar liep hij 65 kilometer in Canada.

Kelly-Ann Varey

Kelly-Ann Varey, een 37-jarige moeder met twee kinderen, begon vier jaar geleden met rennen. In Australië liep ze vorig 50 kilometer voordat ze werd ingehaald. Varey: “Het is een gek gevoel om opgejaagd te worden door de finishlijn. Mijn benen waren eigenlijk zo goed als op, maar zodra ik de Catcher Car aan zag komen, kon ik ineens weer met man en macht blijven rennen.” Bij Wings for Life Worldrun moeten alle renners voor de zogheten Catcher Car zien te blijven. Wanneer deze auto - die dit jaar gereden wordt door Max Verstappen - jou inhaalt, is het hardlopen voor jou voorbij.

Emerson Trujillo

In het bergachtige en warme Peru wist Emerson Trujillo een afstand neer te zetten van 72 kilometer. Ook hij neemt dit jaar deel aan de run in Breda. Wie weet overtreft hij wel zijn afstand van vorig jaar.