Als er één band is die weet hoe ze moet feesten is het SKIPPABEAT. Op zaterdag 30 april stond de Bredase ska-formatie in Paradiso Amsterdam tijdens het 30 x 20 Minuten Festival. Ze wonnen de publieksprijs uit dertig man en mochten daarom diezelfde avond optreden tijdens Pinguïns in Paradiso.

Speciaal voor deze bandwedstrijd heeft SKIPPABEAT een bus gehuurd, zodat fans en crew gezamenlijk richting Amsterdam kunnen. De sfeer zit er gelijk goed in, maar ook de gezonde spanning is aanwezig. De band eindigde bij een eerdere stemming op nummer vier en mag daarom op het grote podium van Paradiso spelen. Dit wordt al gevierd in de bus, waar led-lampjes knipperen en ballonnen en slingers prominent aanwezig zijn.

Om 15.50 uur is het tijd om het podium op te gaan. Stralende gezichten, nodige interactie met het publiek en onderlinge chemie zijn duidelijk zichtbaar. Spelen in Paradiso is volgens zangeres Carolien Admiraal een meisjesdroom die uitkomt. De lach is niet meer weg te krijgen. De band springt over het podium, de eerste rijen in de zaal doen mee. Ook onbekende gezichten komen los en ‘skanken’ op de swingende muziek. Het feest is begonnen.

In spanning wachten band en fans op de uitslag van de publieksprijs. Het is een nek-aan-nekrace, maar SKIPPABEAT wint uiteindelijk met drie stemmen verschil. Het feest kan worden doorgezet in de kelder, waar de band nogmaals een feestje bouwt. “Ik had dit echt nooit verwacht”, zegt Carolien vol ongeloof. Ook deze zaal staat vol fans. Op het kleine podium weet de band ook tot zijn recht te komen. De leden staan achter elkaar. Soms geven ze elkaar de ruimte om naar voren te komen en Carolien springt meerdere malen het publiek in om mee te dansen.

De band is het er unaniem mee eens: het was een geweldige dag, die ze niet snel zullen vergeten. “Wat een dag hè. Wie had dat gedacht? Twee keer optreden in Paradiso”, aldus gitarist Mark Deenik. In de bus gaat het vieren van de overwinning nog even door. Ska-muziek wordt opgezet, de lichtjes gaan weer aan en iedereen danst.