Twintig bijzondere Bredanaars hebben op dinsdag tijdens de Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Paul Depla neemt op de verjaardag de koning even de tijd om hen te bedanken en gezamenlijk een glas op de gezondheid van Willem te heffen.

De twintig Bredanaars ontvingen de Koninklijke onderscheiding als waardering voor hun vrijwillige diensten in de stad. Allen zetten ze zich op hun unieke manier in voor Breda.

Bijvoorbeeld mevrouw Oomen, de beroemdste verkeersbrigadier van Ulvenhout. Gehesen in haar fel oranje verkeersjas zet mevrouw Oomen zich dit jaar 25 jaar in voor de verkeersveiligheid van kinderen. “Vandaag kleur de stad oranje maar voor Nel Oomen is iedere dag oranje”, zegt de burgemeester.

Ook de ‘kleine grote man van de Grote Kerk’, Willem van der Vis heeft een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.  De directeur van de Grote Kerk houdt één van de grootste toeristentrekpleisters van Breda draaiende. Ook heeft hij DJ Tiësto naar de Grote Kerk gehaald.

Wethouders, gemeenteraadsleden en de twintig bijzondere Bredanaars en hun familieleden luisteren geduldig naar burgemeester Depla die het rijtje afgaat. Ondertussen worden de Oranjebittertjes uitgedeeld. De burgemeester concludeert zijn toespraak: “Ik stel voor dat we het glas heffen op onze stad en op de Koning!”

De twintig Bredase gedecoreerden  

Paul Baeten

Jan Benoist

Jan van Berkom

Jan van Dijk

Louis Geelkerken

Wilfred van der Kloet

Jan Marijnissen

Anneke Schipper – van Otterlo

Harry Pauw

Eric Puik

Aat Rietveld

Bert Rommens

Ben Sanders

Stas Szamrowicz

Lia Denis – van Tinteren

Nel Oomen – van den Velden

Willem van der Vis

Peter Wirken

Harry Zandbelt

Joke van Oord-de Zeeuw