De toeschouwer die tijdens de wedstrijd NAC-RKC Waalwijk op 8 april een fakkel in het uitvak Vak I gooide, heeft een levenslang stadionverbod gekregen van beide clubs. Vak I zat op dat moment vol met kinderen.

Daarnaast is hij met andere toeschouwers die betrokken waren bij vuurwerk in het uitvak, aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod.

Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC: "Door de goede samenwerking hebben wij de daders snel kunnen identificeren en kordaat op kunnen treden. Dit soort praktijken hoort niet thuis in een voetbalstadion. Ondanks dat het jarenlang goed is gegaan, wil NAC de situatie daar optimaliseren. De club zal daarom kosten maken om gepaste maatregelen te nemen om herhaling uit te sluiten", meldt hij tegenover de site van NAC.

Voor de play-off wedstrijd tegen FC Eindhoven in eigen huis op 16 mei worden daarom de vangnetten boven het vak dusdanig aangepast zodat taferelen als dit niet meer kunnen gebeuren.

'Wangedrag'

Na overleg met de KNVB bleek dat de dader niet meer dan een paar jaar een landelijk stadion verbod kan krijgen. Daarom hebben beide clubs hem een levenslang lokaal stadion verbod over gelegd.

Ook algemeen directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk distansieert zich van zulke acties. "Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd."

Beide clubs hebben nog contact opgenomen met de slachtoffers van dit vuurwerkincident. Voor hen wordt er nog een verrassing geregeld door de clubs.