Door de teleurstellende 1-1 tegen Almere City in eigen huis beginnen de play-offs er voor de Parel van het Zuiden steeds duidelijker uit te zien.

NAC staat tegenover FC Eindhoven in de tweede ronde van de play-offs. De Bredanaars moeten eerst op visite bij Eindhoven op 13 mei. De return vindt plaats op maandag 16 mei.

Ook de andere play-off-deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Dankzij de 0-1 zege op Fortuna Sittard mag Go Ahead Eagles net als NAC, VVV Venlo en FC Eindhoven de eerste ronde overslaan.

Enkele clubs moeten een week eerder aan de bak. FC Emmen, FC Volendam, MVV Maastricht en Almere City FC spelen in de eerste ronde. Hoe dat precies gaat verlopen, is nog niet duidelijk.

De rangschikking onderin de competitie kan nog schuiven en is pas na de laatste speelronde - deze week - duidelijk.

Wisselen

Voor wat betreft de eredivisie kunnen Excelsior en Willem II nog van plaats wisselen. Willem II staat nu nog net boven de play-off-streep met evenveel punten als Excelsior die nu onder de streep staat.

Zoals het er nu voor staat lijkt het waarschijnlijk dat NAC op 19 mei de winnaar treft van de ontmoeting Excelsior - Almere/Volendam. Is dat Excelsior (of Willem II), dan speelt NAC eerst thuis en dan op 22 mei uit. Is dat een van de eerstedivisionisten dan speelt NAC eerst uit en dan thuis.

Programma

De tweede ronde ziet er nu als volgt uit:

13 mei:

Go Ahead Eagles - VVV Venlo
FC Eindhoven - NAC (19.45)

16 mei:

VVV Venlo - Go Ahead Eagles
NAC - FC Eindhoven (14.30) 2e Pinksterdag

19 mei: (19:45) thuis (uit indien eerstedivisie club)

22 mei: (16:45) uit (thuis indien eerstedivisieclub)