Een grote groep van tachtig jongeren veroorzaakte donderdagavond overlast in een stadsbus van Arriva. 

Een zeventienjarige jongen werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. De groep was vanuit Rijsbergen en Zundert op weg naar een galafeest in Breda.

Agenten kregen rond 22.30 uur de melding dat een groep dronken jongeren tussen de 15 en 18 jaar zich misdroegen en overlast veroorzaakten in een bus.

Ook hadden een aantal jongeren zich agressief gedragen naar medewerkers van Arriva. Een groot deel had dermate veel gedronken dat zij volgens de politie hun gedrag niet meer onder controle hadden.

Buschauffeur

De buschauffeur zette de bus aan de kant op de Bredaseweg en riep de hulp in van de afdeling Toezicht en Veiligheid en de politie. De controleurs gaven aan dat de jongeren hadden gevochten, met flessen drank hadden gegooid en geen geldig vervoersbewijs hadden.

De jongeren gedroegen zich zeer recalcitrant. Ze werden gesommeerd de bus in te gaan en de bus is onder politie begeleiding teruggekeerd naar Zundert en Rijsbergen. Daar werden de meesten opgewacht door ouders.

Een jongen werd aangehouden omdat hij zich bleef misdragen. Hij werd overgebracht naar een politiebureau. Een andere zeventienjarige jongen vernielde een bushokje voor de ogen van de politie. De busmaatschappij start een juridische procedure tegen hem.