Renishaw ziet af van de aankoop van TechLog Campus. Dat melden de initiatiefnemers van de campus deze vrijdag. Renishaw zou het voormalige Bosch complex aan de Noordelijke Rondweg in Breda aankopen.

"TechLog Campus zal de verdere ontwikkeling van de Campus weer oppakken", laten de initiatiefnemers weten. Zo noemen dit een extra uitdaging doordat het gehel traject nu 9 maanden is vertraagd en 'er kansen zijn gemist'. "Op korte termijn zullen we met de diverse betrokken partijen overleg voeren over de nieuw ontstane situatie."

TechLog Campus is een initiatief van BADOR Bouw ADvies ORganisatie en Credo Integrale Planontwikkeling BV in het voormalige Bosch Complex. Het is een technische Campus, gericht op de 'maak- en ontwikkelindustrie' waar bedrijven, start-ups, onderwijs- en kennisinstellingen kunnen samenwerken op het gebied van productontwikkeling, nieuwe productietechnologieën, waaronder 3D (metaal)printen, technische opleidingen en dergelijke.

Het complex is 25.000 m2 groot op een terrein van 60.000 m2. "Voor de regio en de stad Breda is de TechLog Campus een belangrijke ontwikkeling voor het behouden en weer aantrekken van technische 'maak- en ontwikkelbedrijven', alsmede het versterken van de technische MBO- en HBO-opleidingen vanuit Avans en het ROC en de onderlinge samenwerking tussen Onderwijs, Overheid en Ondernemers."