Dat oud-NAC speler Anthony Lurling enorm veel betekent voor Breda en Den Bosch mag wel duidelijk zijn.

 Als alles in goede banen geleid kan worden, hopen NAC en FC Den Bosch daarom een afscheidswedstrijd voor de speler te organiseren.

In 2014 kreeg Lurling al een indrukwekkend afscheid in het Rat Verlegh stadion. “Iemand die zo’n NAC-hart en NOAD-instelling heeft, verdient het om nogmaals een eerbetoon te krijgen”, vertelt woordvoerder Perry Hendriks van NAC enthousiast.

“We willen de afscheidswedstrijd organiseren in het eerste interlandvrije weekend. Dat zal dus 2, 3 of 4 september worden. We willen namelijk onze voorbereiding op het nieuwe seizoen niet in de weg lopen”, vertelt Hendriks.

De afscheidswedstrijd moest echter nog een verrassing blijven en is uitgelekt. “NAC richt zich nu volop op het promoveren naar de Eredivisie. Deze aankondiging wilden we eigenlijk pas eind mei naar buiten brengen, maar dit is helaas uitgelekt”, aldus de woordvoerder.

Of de wedstrijd gespeeld gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Het besluit ligt namelijk bij de gemeente Breda en geldt als een risicoduel.

Anthony Lurling speelde een flink aantal wedstrijden voor de Bredase voetbalclub. Meer dan 250 wedstrijden speelde de aanvaller in het tenue van NAC. Hij speelde een lange periode voor de Parel van het Zuiden vanaf 2007 tot het seizoen 2013.

Lurling debuteerde toen hij 17 jaar was in het eerste elftal van FC Den Bosch.