Je zit lekker een feestje te vieren en plots zie je dat DJ Hardwell van de partij is. Dit overkwam de examenkandidaten van De Nassau en Mencia de Mendoza in Breda op donderdagmiddag.


Elk jaar organiseert café Janssen een verrassing voor scholen die bezig zijn met hun eindexamenstunt. Een vaste crew en DJ’s van het café gaan dan langs een school om een haf uur een feestje te bouwen.

“Voordat we wilden vertrekken stond ineens Robbert (Hardwell) voor onze neus en besloot om hij om te gaan,” aldus David Kop de eigenaar van café Janssen. DJ Hardwell is ooit begonnen met draaien in het café.

De scholieren gingen volgens Kop helemaal uit hun dak. “Het was een goed feestje. Iedereen wou natuurlijk met hem op de foto.”

Dit is het vijfde jaar dat het café een verrassing examenstunt organiseert.

Nassau

Voordat Hardwell en de crew van café Janssen de boel kwam ‘verstoren’, waren de leerlingen van Nassau bezig met een examenstunt met het thema horror. Directeur van afdeling VWO, Jan Piet de Pendez vertelt dat alles goed is verlopen. “Eerst wilden de leerlingen de hele aula verduisteren, maar dat konden we niet toelaten in verband met de veiligheid.”

Mencia de Mendoza

De leerlingen van Mencia en Mendoza zijn ook in het ‘scary’ thema gebleven. Zij moesten een zombie virus verslaan. Marty van Rijnen van de school vertelt dat het over het algemeen heel goed ging. “Een aantal leerlingen wou leuk doen door eieren te gaan gooien. Maar de stuntcommissie heeft zich netjes aan de regels gehouden.”  

Newman College

DJ Hardwell is dan misschien niet naar het Newman College gekomen maar de leerlingen konden niet zeggen dat geen feestje hadden. De examenkandidaten hebben namelijk asociaal carnaval gevierd.

Met een raad van elf die uit docenten bestonden, polonaises en alle toeters en bellen die bij een goed carnavalsfeestje horen. De docent die de stuntcommissie al vanaf januari aan het begeleiden is noemde de stunt ‘Een gekke bedoeling.’