Farmaceutisch bedrijf Janssen uit Tilburg verhuist eind van dit jaar of begin komend jaar naar Breda. Het bedrijf vestigt zich in Bond Park, het voormalige Esso-hoofdkantoor.

Bij Janssen, onderdeel van het wereldwijd opererende Johnson & Johnson, werken in Tilburg aan de Dr. Paul Janssenweg nu zo’n 200 medewerkers, die allemaal mee verhuizen. 

''De letter of intent is getekend, nu wordt er hard aan gewerkt om de verhuizing daadwerkelijk voor elkaar te krijgen,'' vertelt Eliane Lauwers van Janssen.

Het bedrijf kiest voor Breda vanwege de mogelijkheid om flexibele werkplekken in te richten. ''Dat is het beleid van Johnson en Johnson”, aldus Lauwers. “Bovendien ligt Breda gunstig ten opzichte van de andere vestigingen in Leiden en in Beerse, bij Turnhout.''

Het bedrijf gaat 3500 vierkante meter huren. Daarmee is 80% van het pand verhuurd, aldus Maurice Vermeulen, verantwoordelijk voor de verhuur van het kantoor.

Verhuur

Vermeulen is met nog twee internationale bedrijven in gesprek over de verhuur van 1400 en ongeveer 500 vierkante meter. Daarmee zou het pand grotendeels zijn verhuurd.

Eerder vestigde onder meer Dinalog zich al in het gebouw langs de Graaf Engelbrechtlaan.