Het aangekondigde einde van de Speeltuin, lijkt een pauze te worden. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het rockcafé in Breda op Koningsdag weer open. Eigenaar Ronald Verlinden en een groep vrijwilligers zijn dag en nacht aan het klussen om het café in een nieuw jasje te steken.

"Het uiterlijk gaat veranderen, maar de ziel van de Speeltuin blijft gewoon hetzelfde", zegt de opgewekte eigenaar. Op vrijdag 8 april liet de eigenaar via facebook weten dat het café na 18,5 jaar de deuren moest sluiten.

Veel Bredanaars laten meteen daarop via Facebook weten geschokt te zijn en spreken van een groot gemis voor de stad. Twee trouwe bezoekers van het rockcafé zetten vervolgens een donatiecampagne op om een doorstart te realiseren.

Het onmogelijke mogelijk maken

Deze doorstart lijkt een realiteit te worden. Trouwe klanten van het café, die Ronald Verlinden ook beschouwt als 'leden van de Speeltuinfamilie', zetten zich vrijwillig in voor het verbouwen van het rockcafé.

"Ons doel is om de snelste horecaverbouwing ooit in Breda te realiseren. Al verklaren sommigen me voor gek", aldus de eigenaar. Als het niet lukt om op koningsdag open te gaan dan wordt de deadline verschoven naar vrijdag 29 april.

Ronald Verlinden zet alles op alles om de doorstart te realiseren en slaapt gemiddeld drie uur per dag. "Maar ik voel me fantastisch! Ik krijg zoveel energie van alle warmte en steun die we ontvangen."

Love, Peace & Happiness

Naast het helpen met verbouwen komen er ook dagelijks klanten langs het café om geld te doneren. "Iedereen heeft hart voor de Speeltuin. Op een avond kwam er zelfs een klant langs met een pan pasta voor de crew. Het is bijna een hippiebeweging wat er hier aan het gebeuren is en dat is precies waar Café de Speeltuin voor staat", aldus Verlinden.

Verlinden ontvangt ook support van een aantal collega horeca-ondernemers. Zo heeft het Hijgend Hert Friday on the Rocks gehost en heeft Publieke Werken Breda's Most Wanted Showcase in huis genomen. "Dat is wel mooi, die ruige rockers van de Speeltuin in het Hijgend Hert", grapt de ondernemer.  

Laatste loodjes

Verlinden is positief over de doorstart maar er moeten nog een aantal cruciale dingen geburen. Zo is de eigenaar nog in gesprek met de gemeente over het verlenen van de juiste vergunningen.

De horeca-ondernemer is ook hier hoopvol over gestemd.