Het laatste weekend van Art Breda is aangebroken. Een week lang is het Chasséveld omgebouwd tot de grootste kunst- en antiekbeurs van Zuid-Nederland.  

De beurs is in vergelijking met voorgaande jaren iets meer verschoven naar het midden van het Chasséveld. Dit is het eerste jaar dat de organisatie de hele parkeerplaats voor zichzelf heeft. Hierdoor kunnen de exposanten vlak naast de beurs parkeren.  

Elk voordeel heeft zijn nadeel, want door het verschuiven van de grote witte tent moest de organisatie een creatieve manier vinden om drie parkeerpaaltjes en een elektriciteitskast weg te werken. "Die staan nu ergens midden op de beurs verborgen. We hebben er onderling een spelletje van gemaakt: wie kan de parkeerpaaltjes vinden?",  grapt directeur Erik Hermida.

Kunst- en antiekbeurs Art Breda 2016
Kunst- en antiekbeurs Art Breda 2016

De organisatie heeft als doelstelling om deze derde editie 20.000 bezoekers te trekken. Of ze dat gaan halen, durft Hermida nog niet te zeggen. "Het hangt allemaal van het weer af. Wanneer het regent, komen er minder mensen. Maar het moet ook niet te zonnig zijn."

Er is vooral veel belangstelling voor de bijzondere diamantenring die de Bredase juwelier House of Pertijs in de verkoop heeft.

De beurs is geopend tot en met zondag 17 april.