Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan het Jeugdsportfonds bij voetbalclub Groen-Wit. 

Daarnaast opende Klijnsma vrijdagochtend de 1000ste Kinderzwerfboek-station in Huis van de Heuvel aan het Mgr. Nolensplein.

Het Kinderzwerfboek-station is een plek waar kinderen gratis een boek mogen uitzoeken en meenemen naar huis. Na het lezen moet het boek doorgegeven worden aan een ander kind. De staatssecretaris las in Huis van de Heuvel voor uit een eigen kinderboek en stuurde het daarna op ‘zwerftocht’. Klijnsma: ‘’Ieder kind verdient een goed leesboek. Leren lezen is niet alleen leuk en spannend, maar je hebt er later ook heel veel aan’’.

Samen met Erben Wennemars, ambassadeur Jeugdsportfonds, ging Klijnsma later in de middag op bezoek bij voetbalclub Groen Wit.

Kinderombudsman

Kort geleden presenteerde de Kinderombudsman de Kinderrechtenmonitor 2015. Daaruit kwam onder andere naar voren dat kinderen niet overal gelijke kansen hebben als het om sportdeelname gaat. Staatssecretaris Klijnsma zal tijdens haar bezoek aan Breda bekend maken op welke manier het Rijk de activiteiten van het Jeugdsportfonds de komende jaren verder zal ondersteunen.

De staatssecretaris heeft deze week naast Breda nog andere steden bezocht om projecten rondom schulden en armoedebestrijding te bekijken en mensen te ontmoeten die daar bij betrokken zijn.