NAC gaat voor de komende vijf jaar een partnership aan met City Football Group. 

Dit laat de club donderdagochtend weten. Onder andere voetbalgigant Manchester City, halve finalist van de Champions League, maakt onderdeel uit City Football Group.

De partnership houdt onder andere in dat NAC spelers van Manchester City mag overnemen op huurbasis. Ook gaan de team ervaringen uitwisselen op gebied van scouting en talentontwikkeling.

Leren

NAC woordvoerder Perry Hendriks zat een dag voor de bekendmaking aan de lijn met zijn collega woordvoerder van Manchester City. De PR-man geeft aan alleen al in dat gesprek ontzettend veel te leren. "Deze samenwerking met een van de grootste clubs in Europa is een mooie kans voor zowel binnen en buiten het veld." 

Technisch directeur Hans Smulders geeft aan blij te zijn met de samenwerking. "Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen. Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie", geeft Smulders aan op de website van NAC.

Brian Marwood van de City Football Group denkt ook dat de twee clubs bij elkaar passen. "NAC heeft een vooruitstrevende visie die goed in balans is met een trotse geschiedenis en een gepassioneerde en loyale achterban."

Het contract is getekend voor de duur van vijf seizoenen.