De 24-jarige Marlieke van Schaik uit Breda is overtuigend door naar de theaterronde van Idols. De Bredase liet de jury haast sprakeloos met haar uitvoering van Jolene.

Van Schaik zong het nummer van Dolly Parton en begeleidde zichzelf op gitaar. "Zo fijn om te kijken naar iemand die plezier heeft in wat ie doet", zei jurylid Jamai. "Ik krijg gewoon een lach op mijn gezicht van jou. Echt heel erg fijn. Buiten dat zing je ook nog eens waanzinnig."

Ook Martijn Krabbé was enthousiast. "Ik vond het een uitstekende auditie." Daar sloot Eva Simons zich bij aan, al had de karaktervolle zangerers wel wat kritiek dat Marlieke wat hard zong. "Dat is niet nodig. Maar het was een goede auditie." Ronald Molendijk: "Alles gewoon perfect gedaan."

Van Schaik werkt in het dagelijks leven bij Peek Creative Studio's in Etten-Leur. Daarvoor deed ze de NHTV en zat ze op het Onze Lieve Vrouwelyceum.  Het is nog niet bekend wanneer haar volgende optreden is. Idols keerde na jaren afwezigheid dit seizoen weer terug op tv, te zien op RTL5.

Bekijk en beluister hier de auditie.