O.I.T. Harley-Davidson-oprichter en eigenaar Jan Kennis is maandagavond overleden. Dat meldt het bedrijf op zijn Facebookpagina. Kennis was al enige tijd ziek.

"Ondanks zijn bijzondere positieve instelling waar hij zijn ziekte mee heeft gedragen kon hij deze oneerlijke strijd helaas niet winnen. Wij verliezen een fantastische werkgever, vriend en maatje", schrijven de medewerkers op de pagina.

Kennis kondigde eind januari al aan het bedrijf te gaan sluiten per 1 juli, tenzij hij een goede kandidaat kon vinden voor overname. Dat is tot op heden niet gelukt. “We hebben het langs alle kanten bekeken”, vertelde Kennis in januari, “maar we hebben geen overnamekandidaat kunnen vinden.”

Bij OIT aan de Liniestraat werken inclusief parttimers 20 mensen.

Overname

De beslissing om met het bedrijf te stoppen werd ingegeven door Kennis' gezondheid, vertelde hij. "Ik kan het bedrijf niet meer aansturen zoals ik wil. Ik ben twee jaar terug in de lappenmand terechtgekomen. Het gaat nu goed, maar ik heb niet de energie die nodig is."

Een makkelijke beslissing is het niet geweest. "Ik heb lang gezocht naar overnamekandidaten, maar ik heb geen serieuze mensen kunnen spreken. Het is een hard gelag, want OIT is een fijn en gezond bedrijf", benadrukt de ondernemer, die op 28 juni 1978 het bedrijf oprichtte.