Café Bruxelles kampt sinds 1 april met een lekkage en is de komende tijd nog even dicht. Café-eigenaar Patrick van Asch hoopt op Koningsdag 27 april weer open te gaan.

"We hebben een heel strak tijdschema waar we ons graag aan willen houden. Dan kunnen we op Koningsdag gewoon open gaan. Het is wel even bikkelen, maar we moeten wel."

Deze reparatie geeft Café Bruxelles niet de gelegenheid om andere aanpassingen te doen aan het pand. "Daar hebben we simpel gezegd de tijd niet voor", verklaart Van Asch.

Als de lekkage gerepareerd is, wordt het café feestelijk heropend. Dit zal niet op Koningsdag zijn. "Rondom Koningsdag is het veel te druk om iets goed te kunnen organiseren. Daarom doen we het waarschijnlijk een week later", vertelt de café-eigenaar.

Watervrees

Het evenement gaat Watervrees heten. "We hebben het zo genoemd omdat we deze ellendige situatie op een positieve manier willen afsluiten."

Rond 1 april kreeg het café te maken met een lekkage van bovenaf. Omdat de lekkage niet kon worden opgelost, besloot de eigenaar tot deze rigoureuze ingreep.