Buurtonderneming Wijkavontuur Hoge Vucht is boos op gemeente Breda. 

De gemeente heeft niet de volledig gevraagde subsidie aan de buurtonderneming toegekend. Nu vraagt Wijkavontuur Hoge Vucht om verklaring in de vorm van een bezwaarschrift.

In het bezwaarschrift geeft de stichting aan dat de kritiekpunten die de gemeente heeft gegeven op de subsidieaanvraag niet aan bod zijn gekomen in de tussentijdse evaluatie. Hierdoor stelt de buurtonderneming niet te hebben geweten dat ze op de verkeerde weg zaten.

Teambuilding

De stichting heeft geen geld gekregen voor teambuilding en coachingsactiviteiten voor vrijwilligers. Van de bijna 50.000 gevraagde euro’s heeft de gemeente de buurtonderneming slechts 13.500 euro toegekend. Dat bedrag is voor 'organisatiekosten'.

In het bezwaarschrift vraagt Wijkavontuur Hoge Vught een aantal documenten op, waaronder een overzicht van regelingen en kosten met betrekking tot teambuilding/bedrijfsuitjes van bestuurders en ambtenaren van gemeente Breda.

Volgens Tonnie Colen, voorzitter van de stichting is het bezwaarschrift niet bedoeld om meer geld bij de gemeente los te peuteren. "We willen aankaarten dat de manier waarop er met vrijwilligers wordt omgegaan niet netjes is", aldus Colen.

Gesprek

Mocht de gemeente de opgevraagde documenten niet vrijwillig willen vrijgeven dan dient de stichting het verzoek in via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Op dinsdag 12 april om 16.45 heeft de stichting een gesprek bij de Adviescommissie bezwaarschriften.