De nieuwe Nachtburgemeester van Breda is een zoektocht gestart naar 'hét lied van Breda'. 

Ralph Behouden postte zijn oproep maandagmiddag op Facebook. "Er kunnen ook meerdere liedjes uitkomen", licht hij toe. "Misschien iets dat jarenlang gedraaid kan worden als laatste nummer in een kroeg." 

"Ik ben op zoek naar muzikanten, tekstschrijvers, producers, zangers en zangeressen, die met elkaar de uitdaging aan willen gaan om 'Hét Lied van Breda' te maken", schrijft hij. Het moet een lied zijn waar het karakter uit de stad naar voren komt.

Niet dat er geen treffende nummers zijn die op Breda of Brabant slaan. Hij noemt 'Het leven is goed in mijn Brabantse Land', 'Temidden van de Paarse Heide', 'Zero76', 'Als we gaan, dan gaan we met z'n allen'.

Ode

Toch is het "tijd voor een echt, puur, eigen nummer voor de stad Breda. Een lied waarin in melodie en tekst elementen van Breda naar voren komen, maar ook het bruisende karakter, de gemoedelijkheid van de mensen en het gevoel wat je er kunt hebben. Denk niet alleen aan Breda Centrum, maar ook aan alles eromheen."

Een positieve en 'uplifting' muzikale ode aan Breda noemt hij het. "Het mag van alles zijn. Een hymne, een rap, een feestnummer, een levenslied, een dancenummer... Maar het allermooist is als je de samenwerking met een andere muzikant, producer of tekstschrijver zoekt en er een prachtige synergie en cross-over ontstaat." 

Het lied dat als favoriet uit de inzendingen rolt, wacht geen geldbedrag  maar 'enkel eeuwige roem en glorie'. "Hier doe je aan mee omdat je passie voor muziek hebt en van Breda houdt."

Inzendingen kunnen richting de Nachtburgemeester door ze op Youtube te plaatsen en ze vervolgens te posten onder het Facebookbericht van de Nachtburgemeester. "Zo kunnen we samen meer muzikanten bereiken en misschien wel hét allermooiste stadsnummer van Nederland krijgen."