Een tijdelijke Lite Home woning wordt maandag 18 april geplaatst aan de Chassé Promenade voor een jaar.

Het gaat om het model Lite Home. De woning komt te staan op het braakliggende terrein tussen Holland Casino en Stadsgalerij Breda. Vorig jaar stond hier eerder een woning van Heijmans, het zogeheten One model. 

De Lite Home is niet identiek aan de woning van Heijmans. De One was een container met een puntdak, waar bijna alle functies in één ruimte samenkwamen.

De Lite Home is een compleet huis dat is voorzien van alle faciliteiten zoals een keuken, badkamer, woonkamer, een afzonderlijke slaapkamer. De tijdelijke woning is niet mobiel zijn en bestaat uit een aantal onderdelen die gemonteerd moeten worden. De montage duurt ongeveer 3 weken.

Betaalbaar

Gemeente Breda inventariseert na één jaar hoe het terrein het beste gebruikt kan worden. De gemeente wil dat de tijdelijke woning bewoond wordt. Ook de One werd tijdelijk bewoond, maar was ook deels ingericht als showroom.

De plaatsing van de woning is een test voor het inzetten van snel te bouwen woningen. Op die manier zou Breda op korte termijn tegemoet kunnen komen aan het tekort aan betaalbare woonruimte. Wethouder Van Lunteren gaf afgelopen jaar aan dat deze woningen er binnen een jaar zouden staan.