Foodtruckfestival 'Eeterij op wielen' start het festivalseizoen wederom in Breda.

Op de vraag waarom nou juist hier, antwoordt de in Amsterdam geboren initiatiefnemer Wim van Os: "Omdat Breda de leukste stad in Nederland is."

Wim van Os merkt dat Breda steeds meer een stad wordt met een 'foodie' cultuur. "Er is een sterke ontwikkeling gaande in de binnenstad waardoor er steeds meer leuke restaurantjes zijn die van de grond komen."

Google Translate vertaalt het woord 'foodie' als 'bourgondiër'. De woorden Breda en bourgondiër zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt Breda de ideale plaats voor een foodtruckfestival.

Broodje kangoeroe

Dit jaar breidt 'Eeterij op wielen' uit met nog twintig extra foodtrucks. Deze editie staan er in totaal veertig foodtrucks met eten vanuit de hele wereld. Zo kan de bezoeker een broodje kangoeroe proberen of bij de eerste Surinaamse eettent op wielen langsgaan.

Naast jezelf volproppen met lekkernijen kan je jezelf laten tekenen door een cartoonist, je baard bij laten trimmen door een rijdende barbier en is er een 'kidscorner' op het terrein gebouwd.

Het foodtruckfestival vindt plaats op het Schoolakkerplein in het Ginneken van 15 tot 17 april. De entree is gratis.