Burgemeester Depla en Commissaris van de Koning Wim van de Donk stonden zaterdagmiddag zij aan zij bij de opening van de derde editie van kunst- en antiekbeurs Art Breda. 

Samen met enkele honderden genodigden konden zij als eersten een rondje schuifelen langs bijzondere kunst en antiek op negenduizend vierkante meter expositieruimte.

Ruim negentig gerenommeerde handelaren in oude kunst en antiek en hedendaagse galerieën afkomstig uit Nederland, België, Luxemburg, Italië, Spanje en Duitsland hebben bijzondere stukken uit hun collecties naar Breda gebracht.

Niet alleen om te tonen, maar vooral ook om te verkopen: Art Breda is een verkoopbeurs. Zo probeert de Bredase juwelier House of Pertijs een bijzondere rose diamant aan de man of vrouw te brengen. Het acht karaats steentje zit in een ring met een waarde van 1,2 miljoen euro. 

In de hal vindt de bezoeker verder een breed aanbod aan kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, 20ste eeuws design, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen, zilver en prenten presenteren hun recente aanwinsten.

"Ook de sectie moderne en hedendaagse kunst is zorgvuldig geselecteerd en omvat een breed scala van hedendaage schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie", aldus de organisatie.

Wie het zelf wil aanschouwen kan nog tot en met aanstaande zondag terecht. De entree bedraagt 15 euro.

Een indruk krijgen? Bekijk foto's van de openingsdag.