Vier RKC-supporters zijn aangehouden voor het gooien van een fakkel uit het uitvak in Vak I. Dat gebeurde tijdens de wedstrijd NAC-RKC, vrijdagavond. In het vak waar de vuurwerkfakkel in terechtkwam zaten veel kinderen. 

De vuurwerkfakkel met ijzeren omhulsel werd vanuit het uitvak in het onderliggende vak gegooid. "Hierbij raakte gelukkig niemand gewond, maar vooral de aanwezige kinderen in dat vak waren erg geschrokken", aldus de politie. Ze hebben de wedstrijd vanuit een ander vak in het NAC-stadion verder kunnen volgen.

Met behulp van videobeelden konden de daders worden opgepakt. Eén van de verdachte, een 18-jarige jongen wordt beschuldigd van zware mishandeling en vernieling. Hij zou de fakkel daadwerkelijk hebben gegooid. De ander drie, twee 17-jarige en één 22-jarige jongen worden verdacht van vernieling.

Het onderzoek van de politie loopt nog. De vier jongens zijn in vrijheid gesteld, maar blijven verdachten in deze zaak. Ze worden op korte termijn ontboden om op het politiebureau een verklaring te komen afleggen.

Tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen FC Oss werd er zwaar vuurwerk uit het uitvak op het veld gegooid. Toen liep een fotograaf zware gehoorschade op, aldus een van zijn collega's.