Café de Speeltuin sluit na 18,5 jaar de deuren. Dat meldt het café op haar Facebookpagina. Dit weekend is het muziekcafé voor het laatst open. Het café geeft als reden dat het bezoek te kort en te laat op de avond komt. 

"Veel mensen hebben het als een vanzelfsprekendheid gezien dat je na 2.00 uur nog ergens terecht kunt en waren vergeten dat wij om 21.00 al open waren", valt te lezen op de Facebook. "Wij hebben ons kapot gestreden en hebben geen concessies gedaan om commerciële pulp te gaan draaien. Dit heeft niet mogen baten."

Ook het rookverbod maakte het het café niet makkelijk, blijkt uit de verklaring. "Wij hebben als enige café in Breda zich gehouden aan het rookverbod. Beetje dom achteraf teveel geld gekost en blijft er minder over om te investeren. Dit heeft ons uiteindelijk de kop gekost."

"Voor de Rockliefhebbers is het nu wel een beetje afgelopen. Ik heb altijd mijn hart gevolgd om juist Rock te blijven draaien. Ik ben er ook achter gekomen dat niet iedereen hier op zit te wachten. Ik heb tot het bittere eind doorgevochten. De oproep jaren geleden na het faillissement van de Boulevard 'laten we De Speeltuin overeind zuipen' heeft niet echt gehoor gevonden."