In totaal tweehonderd RKC-supporters reizen vrijdagmiddag met een boot-combi af naar Breda voor het duel NAC - RKC Waalwijk. De boot is om 15.00 uur naar Breda vertrokken.

“We hebben een tocht van 3,5 uur voor de boeg. De boot vertrekt vanuit de sluis in Waalwijk en vaart door naar de Schapenweide om vervolgens bij het bedrijventerrein van Martens en van Oord aan te leggen”, vertelt Bas Brok, voorzitter van RKC-supportersvereniging Wij Vormen Tezamen ( SV WVT).

De boot, volgens Brok ook wel de Zuipschuit genoemd, komt om 18:30 uur aan op bestemming. Vanuit daar rijden er bussen naar het Rat Verlegh stadion. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt. De voorzitter van de supportersvereniging noemt de bootcombi een ware krent in de pap.

“Tegenover de verplichte buscombi, is dit echt een feest voor ons. Dit soort uitjes naar voetbalwedstrijden moeten met plezier worden beleefd.” Er treden twee DJ’s op en volgens Brok is er genoeg bier aanwezig.

Totaal reizen er 350 RKC-supporters af naar Breda. De SVRKC komt met twee volle bussen vanuit Waalwijk en 35 RKC-ers komen met eigen vervoer naar Waalwijk.