Muzikant en presentator Mental Theo en Amstel Live-directeur Niel van Hoff zijn twee van de gasten van de Pre Jazz University in Mezz. 25 april in Mezz kunnen studenten van Avans en NHTV hun prangende vragen afvuren.

Het concept lijkt erg op College Tour waarin sprekers onder vuur worden genomen door het publiek en interviewer. “Waar wij in verschillen is dat we een interactief programma gebruiken genaamd Kahoot”, vertelt Guus van Boom, lid van de Pre Jazz commissie 2016. “Hiermee wordt de drempel wat lager om vragen te kunnen stellen aan de spreker. Zo vermijden we dat studenten in de verlegenheid worden gebracht.”  

Ondanks Pre Jazz University gelinkt  is met Pre Jazz, dat een dag voor het Jazz Festival wordt gehouden, wil dat niet zeggen dat Pre Jazz University alleen muziek gerelateerde onderwerpen behandelt.

Van Boom. “We hebben ook CM in het programma. Dat bedrijf uit Breda is groot geworden door  sms-dienstverlening, maar is ook op veel andere vlakken actief. Het programma is divers genoeg.”

Iedere spreker krijgt evenveel tijd. “We zien het niet alsof we een hoofdspreker hebben en dat de rest er niet toe doet”, bevestigt het commissielid.

De Pre Jazz University is na aanmelding gratis toegankelijk voor iedereen en begint vanaf 14.00 uur. Op 4 mei, een dag voordat het Jazz Festival start, is de 26e editie van studentenfeest Pre Jazz.